Bemutatkozás

Szeretettel köszöntjük a Cédrus Vendégház oldalán. Engedjék meg, hogy pár mondat erejéig bemutatkozzunk.

Eszter és Zsolt vagyunk, a tulajdonosok. Mindketten itt Kőszeghegyalján születtünk és élünk azóta is.

A Vendégházat a közeli Eresztény - majorban élő Atlaszcédrusról neveztük el, amely egy 120 éves matuzsálem és kiemelt védelmet élvez. Kijelölt túravonal vezeti el az érdeklődőt hozzá.

Pár évvel ezelőtt foglalkoztunk a ház kiadásával, de a munka mellett csak kevés időnk jutott rá.

2021- ben egy teljes körű felújítás után újra gondoltuk, majd ismét belefogtunk, mint magánszálláshely üzemeltetni, ahol már egy a mai elvárásoknak megfelelő környezetben várjuk vendégeinket. Folyamatosan szeretnénk a későbbiekben bővíteni a szolgáltatásainkat.

A Cédrus Vendégház a Kőszegszerdahelyen, a Velemet és Cákot összekötő kerékpárút mentén található, több megközelítési lehetőséggel. Az örökpanorámás házikó várja a természet azon kedvelőit, akik, szeretik a nyugalmat kikapcsolódásnak.

A hely és a környék aktív és passzív pihenésre egyaránt alkalmas. Felfedezheti az Alpokalja kis ékszerdobozait: Bozsok, Cák, Velem. Akár pár perces sétával elérhető a műemlék Cáki pincesor, az egyedi hangulatú Velem, ahonnan a Dunántúl legmagasabb pontjára az Írottkőre vezet az út. Bozsokon átléphetik az Osztrák- Magyar határt, de itt is van látnivaló, például a Sibrik kastély. Kőszeg 6 km, Szombathely 18 km.

Rossz idő esetén sem kell a négy fal között maradni. Termálvizes gyógyfürdők is vannak a közelben, mint a Bükfürdő Thermal & Spa, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, valamint az osztrák Sonnentherme Lutzmansburg.